Vad är Beloved/Moment design?

Beloved kallas även för Moment Design och det är just vad det är. Man fångar ögonblicken efter en viss design och teknik som, enligt mig, är helt fantastiskt! För mig är Beloved det absolut bästa och mest naturliga sättet att få fram de där äkta känslorna som man inte trodde att man kunde förmedla under en fotosession. Jag fotar alltid i befintligt ljus som också känns mest naturligt och tillsammans med Beloved – inriktning är detta ett vinnande koncept. Ogillar man att stå framför kameran och man känner att man direkt blir obekväm när en kamera kommer fram är detta det optimala sättet att fotograferas på!

Varför denna fotografering känns så naturlig är för att jag som fotograf skräddarsyr sessionen så att den passar just ER. Innan fototillfället får ni fylla i ett formulär om vilka ni är, både som individer och som par/familj, er bakgrund och vart ni är i livet just nu. Jag vill gärna veta hur er vardag ser ut, era intressen och om ni har några framtidsdrömmar  – detta för att få en så stor inblick i ert liv som möjligt. Är det något som gör er till just dem NI är? Vad är ”typiskt er” och hur skulle andra beskriva er? Dessa detaljer är också otroligt givande inför er Beloved-session.
Efter att jag har fått äran att få en inblick i ert liv så skapar jag ett upplägg – enbart för er. Jag kommer då sätta ihop ”invites” som i sin tur leder er genom fototillfället. Dessa ”invites” är små övningar och uppgifter som jag ger er och som ni ska genomföra under den stund vi träffas. Beroende på hur ni är som personer och hur sessionen utvecklar sig kan man sedan ta fotograferingen till olika känslomässiga nivåer.

Denna typen av session brukar resultera i både skratt och ibland tårar. Jag ser inte denna session enbart som ett fototillfälle utan mer som en stund av egentid tillsammans med den/dem man älskar. Vardagen rullar oftast på i en rasande fart och det är inte allt för ofta som man stannar upp och faktiskt SER varandra och tar tillfället att uttrycka sina känslor för varandra. Många gånger får jag kommentaren: ”Oj, vi glömde helt bort att du var här!” och då anser jag att man lyckats! Under den tid ni tagit vara på varandras närhet har jag funnits i periferi och tagit bilder som visar alla de känslor ni just uttryckt för varandra och som ni sedan kan blicka tillbaka på hemma i soffan – känslor som är spontana och helt ärliga!

Kostnaden för Beloved/ Moment design är detsamma som ”fotosession”.